Така и понеже това ми е любимото десертче парфе, което честичко си го правя вкъщи ще го споделя с вас .
И така необходимите продукти са:
Бишкоти,масло,пудра захар,яйца,сметана,малини,желатин,кристална захар
Взимам една кръгла форма за парфе, намазвам я с масло и я поръсвам с кристалната захар.ЕДна по една бишкота нареждам по стените на тавичката.
Време е да приготвя крема:
Останалото масло разбивам със захарта, след което прибавям жълтъците ( отделил съм преди това белтък от жълтък) едно по едно.
Разбивам готварската сметана и я смесвам към жълтъците,маслото и захарта.
РАзбивам белтъците на сняг, размивам желътина с 1 с.л. лъжица хладка вода, и прибавям към жълтъците ,захарта маслото и сметаната.
Разбърквам с миксер и пасирам малините, след което добавям желатина размит с хладка вода и бъркам с миксер до гъста смес.
Получената смес изсипвам в тортената формичка където в началото наредих по тените и бишкоти и оставям в хладилник за 8 часа.
След което парфето се изважна от формата и украсявам с малко плодове.
[img]
[/img]